Zakelijk bloggen

Zakelijk bloggen.

 

Een blog beginnen, waarom zou je dat doen?

Het kost veel tijd en moeite en wat levert het nu precies op? Ik kan je alvast zeggen dat zakelijk bloggen één van de belangrijkste tools is om in contact te komen met je klanten, kennis te delen en jezelf als expert neer te zetten. Maar als je wil dat het bloggen je ook wat oplevert, dan zul je jezelf erin moeten verdiepen. Er zijn namelijk wel wat regels waar je aan moet voldoen.

 

De belangrijkste regels voor effectief bloggen 


 • Geef een antwoord op een vraag

  Jij bent de expert en weet waarschijnlijk precies uit te leggen welk probleem jouw product of dienst voor de klant oplost. Zaak is om dit ook in je blogs duidelijk te formuleren, en bovendien ook uit te zoeken welke vragen jouw potentiële klanten nu eigenlijk hebben. Als je mij inhuurt als blogger dan zoek ik dit voor je uit. Resultaat: geen verspilde tijd en content, maar blogs die er echt toe doen.

Snel hulp nodig met bloggen?

Zakelijk bloggen

 • Weet wie je publiek is

  Het is essentieel om te weten wie je doelgroep is. En dan bedoel ik ook echt tot in detail. Bedenk hoe de vertegenwoordiger van jouw doelgroep eruit ziet, wat zijn of haar gezinssituatie is, opleiding, hobbies etcetera. Hoe gedetailleerder je weet voor wie je schrijft, hoe beter jouw boodschap aan zal komen.

 • Schrijf regelmatig

  Potentiële klanten zullen vaak niet na één blog al overtuigd zijn dat jij dé oplossing bent of hebt voor het probleem dat hen wakker houdt. Je zult ze eerst moeten overtuigen, en dat kan alleen als je regelmatig met nieuwe content komt. Wanneer je mij inhuurt als zakelijk blogger voor jouw bedrijf help ik je met het bedenken van onderwerpen voor je blogs en schrijf ik ze daarna natuurlijk ook voor je. Leer ook hoe ik je kan helpen met het binden van potentiële klanten via Social Media.

 • Schrijf leesbaar en overtuigend

  Zodra je duidelijk hebt wie jouw doelgroep is, is het belangrijk om je blogs hierop aan te passen. Zakelijk bloggen is niet makkelijk. Je teksten moeten voor iedereen te snappen zijn, zo weinig mogelijk vakjargon bevatten, logisch opgebouwd zijn én ook nog eens overtuigen.

 

Laat mij je helpen.

 Als je mij inhuurt als zakelijk blogger:

 

 • Kies je voor kennis, ik heb meerdere opleidingen afgerond en blijf mezelf constant verbeteren
 • Ben je goedkoper uit dan bij een duur tekstbureau: je betaalt niet voor een kantoor en werknemers
 • Weet je zeker dat deadlines gehaald worden: ik werk snel en kom mijn afspraken na
 • En, last but not least, het levert je tijd en meer omzet op

.

Meer van me weten?

Volg me op Social Media!

Contact

+31 (0)6 14 52 32 81

info@kristelhoutappels.nl